Farmakovigilancija

Pismo liječnicima o mogućoj privremenoj nestašici u opskrbi lijekom Apidra® (inzulin glulizin)

04.10.2011.

Tvrtka Sanofi-aventis Croatia d.o.o. u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila je pismo liječnicima propisivačima o mogućoj privremenoj nestašici u opskrbi lijekom Apidra® SoloStar 100 jedinica/ml otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici (inzulin glulizin).

Zaliha navedenog lijeka u RH dostatna je, s obzirom na trenutnu potrošnju, do kraja studenog 2011. godine.

Do nestašice na nekim tržištima u svijetu došlo je zbog tehničkih problema na proizvodnom mjestu. Serije lijeka Apidra SoloStar koje su trenutno u prometu u RH nisu zahvaćene navedenim problemima u proizvodnji. Ostali oblici lijeka Apidra koji ne sadrže uloške od 3 ml te drugi inzulini tvrtke Sanofi (Lantus) također nisu zahvaćeni ovim problemima.

Tvrtka Sanofi-aventis Croatia će pravovremeno obavijestiti javnost o novim informacijama vezanim uz opskrbu tržišta Republike Hrvatske ovim lijekom.

Pismo liječnicima možete pronaći ovdje.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti svaku nuspojavu lijeka HALMED-u. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak