Novosti i edukacije

Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH se kvalificirala za kontrolu cjepiva pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji

04.06.2007.

Inspekcijski tim Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji je 31. svibnja o.g. obavio konačni nadzor nad hrvatskim regulatornim sustavom za cjepiva, zaključio je da Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH u potpunosti ispunjava uvjete za kontrolu cjepiva koja će se proizvoditi u Hrvatskoj i izvoziti putem natječaja UNICEF-a, ili na bilo koja druga tržišta za čiji regulatorni nadzor garantira WHO. Ključni indikatori koje je WHO ocjenjivala su: postupak registracije cjepiva, laboratorijska provjera kakvoće, puštanje serije cjepiva u promet te praćenje nuspojava cjepiva nakon imunizacije.

Ova vijest je ne samo priznanje Agenciji za rezultate koje je posljednjih godina postigla na uvođenju i unapređenju sustava osiguranja kakvoće u svoje poslovanje već i snažan poticaj domaćim proizvođačima lijekova i medicinskih proizvoda orijentiranih izvozu da i dalje unaprjeđuju sustav dobre proizvođačke prakse u proizvodnji, kontroli i osiguranju kakvoće izlaznih proizvoda, što će u konačnici pridonijeti njihovom većom konkurentnošću na inozemnim tržištima.

Povratak