Novosti i edukacije

Obavijest o skraćenom roku valjanosti cjepiva Act-HIB, cjepivo protiv Haemophilus influenzae tip b, Vaccinum haemophili stirpe b coniugatum, serija D0636-3

01.06.2010.

Medoka d.o.o. je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode uputila dana 31. svibnja 2010. obavijest, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, svim županijskim zavodima za javno zdravstvo, Imunološkom zavodu d.d. (skladište i distribucija cjepiva iz Programa imunizacije) i cjepiteljima, o skraćenom roku valjanosti cjepiva Act-HIB, cjepivo protiv Haemophilus influenzae tip b, serije: D0636-3.

opširnije

Važna obavijest o sigurnosti primjene lijekova koji sadrže djelatnu tvar bufeksamak uz preporuke za liječnike, ljekarnike i pacijente

01.06.2010.

Povjerenstvo za humane lijekove (CHMP) Europske agencije za lijekove (EMA) preporučilo je ukidanje odobrenja za stavljanje u promet lijekova koji sadrže djelatnu tvar bufeksamak. Na temelju mišljenja CHMP-a, Europska komisija donijet će konačne preporuke za lijekove s navedenom djelatnom tvari. Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) započela je proces razmatranja preporuke koju je izdala EMA te daje preporuke za liječnike, ljekarnike i pacijente.

opširnije

U Hotelu The Regent Esplanade, u Zagrebu, 26. i 27. svibnja 2010. godine održava se radionica

26.05.2010.

U Hotelu The Regent Esplanade, u Zagrebu, 26. i 27. svibnja 2010. godine održava se radionica "17th International Workshop on the Screening and Surveillance of Blood Borne Pathogens". Ovaj međunarodni znanstveni skup na godišnjoj razini organiziraju International Plasma Fractionation Association (IPFA) i Paul Ehrlich Institute (PEI) te je njegova svrha ojačati međunarodnu suradnju i razmjeniti iskustva na području transfuzije krvi.

opširnije

Započeo 15. godišnji sastanak Europske mreže službenih laboratorija za kontrolu lijekova (OMCL) Vijeća Europe, Hotel Le Méridien Lav (Podstrana, Split)

19.05.2010.

U utorak, 18. svibnja 2010. godine u Hotelu Le Méridien Lav (Podstrana, Split) službeno je otvoren 15. godišnji sastanak Europske mreže službenih laboratorija za kontrolu lijekova (OMCL) Vijeća Europe koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Sastanak koji će trajati od 17. do 21. svibnja 2010. godine zajednički organiziraju Europsko ravnateljstvo za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM) i hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske. Sastanku prisustvuje oko 200 sudionika iz 40-tak zemalja, članica Vijeća Europe.

opširnije