Novosti i edukacije

Preventivno povlačenje jedne serije višenamjenske otopine za njegu mekih kontaktnih leća ReNu MultiPlus Multi Purpose Otopina

30.06.2010.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode zaprimila je obavijest od proizvođača Bausch & Lomb, Inc. i nositelja upisa u očevidnik medicinskog proizvoda, Optinova d.o.o., Zagreb, o dobrovoljnom preventivnom povlačenju samo jedne serije (LOT AA 120.4) višenamjenske otopine za njegu mekih kontaktnih leća RENU MULTIPLUS MULTI PURPOSE OTOPINA u pakiranju od 120 ml. Povlačenje se provodi kao mjera predostrožnosti jer je u svijetu prijavljen manji broj slučajeva reakcija preosjetljivosti (iritacija, osjećaj peckanja, privremeno zamućenje vida, itd.) kod korisnika serije otopine pod brojem LOT AA120.4.

Ostale serije ReNu MultiPlus Multi Purpose otopine od 120 ml nisu obuhvaćene ovim povlačenjem, kao ni ostala pakiranja ovog medicinskog proizvoda (60ml, 240ml, 360ml).

Nositelj upisa u očevidnik medicinskog proizvoda, Optinova d.o.o., je izvijestio Agenciju da je započeo s postupkom povlačenja navedenog proizvoda s hrvatskog tržišta te naglasio da će sve ljekarne i specijalizirane prodavaonice za prodaju medicinskih proizvoda na malo kao i svi pacijenti biti informirani o načinu povrata proizvoda.

U Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja na navedenu seriju ReNu MultiPlus Multi Purpose otopine od 120 ml.

Povratak