Novosti i edukacije

U Dubrovniku započeo kongres "Connecting with Self-Care: The Future of Self-Medication in the New Europe"

10.06.2010.

U Dubrovniku, u Hotelu Palace, 9. lipnja 2010. godine započeo je kongres "Connecting with Self-Care: The Future of Self-Medication in the New Europe" koji će trajati do 11. lipnja 2010. godine.

Glavni organizator ovog međunarodnog stručnog skupa je Europska udruga industrije proizvoda za samoliječenje, AESGP (eng. Association of the European Self-Medication Industry), a navedeni kongres ujedno predstavlja i 46. godišnji sastanak ove udruge.

Ravnatelj Agencije, doc. dr. sc. Siniša Tomić sudjeluje na kongresu kao pozvani predavač na okruglom stolu pod nazivom "Self-Care Developments in South Eastern Europe" na kojem sudjeluje i ravnatelj Europske Agencije za lijekove g. Thomas Lonngren te ravnatelji i zamjenici ravnatelja agencija za lijekove zemalja u regiji (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije). Na ovom okruglom stolu raspravljat će se o reguliranju bezreceptnih lijekova u zemljama Jugoistočne Europe, a doc. dr. sc. Siniša Tomić će održati i predavanje "Croatian Agency for Medicinal Products and Medical Devices and Non-prescription Medicines in Croatia" na kojem će predstaviti regulatorne trendove i status bezreceptnih lijekova u Hrvatskoj.

Na skupu, koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj, dat će se pregled zakonodavstva, distribucije, proizvodnje i tržišta bezreceptnih lijekova te dodataka prehrani. Skup je okupio brojne predstavnike iz regulatornih tijela, akademske zajednice, farmaceutske industrije te zdravstvene radnike zainteresirane za ovu temu.

Povratak