Novosti i edukacije

Objavljeno novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje

04.11.2013.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje. Ovo se prošireno izdanje nastavlja na prethodno izdanje nacionalne farmakopeje iz 2007. godine.

Hrvatska farmakopeja 2013 (izdanje 2.0) uključuje prijevode Europske farmakopeje uvrštene u Hrvatsku farmakopeju 2007, ažurirane u skladu sa sedmim izdanjem Europske farmakopeje sa svim dodacima. Jednako tako, donosi 42 novoprevedene monografije, uz popratne prijevode 68 novih vezanih tekstova i odgovarajućih reagensa. Hrvatskom farmakopejom obuhvaćeno je i najnovije izdanje Normiranih izraza, koje će se nadopunjavati svakim novim dodatkom farmakopeje.

U svrhu pružanja uvida u mogućnosti koje pruža cjelovito izdanje Hrvatske farmakopeje, korisnicima je dostupna demo verzija farmakopeje, kojoj je moguće pristupiti ovdje.

Godišnju licencu za korištenje cjelovitog izdanja Hrvatske farmakopeje, kao i kasnijih dodataka koji će se objavljivati tromjesečno, izdaje HALMED. Registraciju je moguće provesti putem ove poveznice, uz ispunjavanje zahtjeva traženim podacima, na temelju čega se kreira ponuda za licencu. Nakon što se prema navedenoj ponudi izvrši plaćanje, korisniku će biti omogućen pristup cjelovitom izdanju farmakopeje. Obavijest o aktivaciji pristupa korisnik će zaprimiti e-poštom zajedno s odgovarajućom zaporkom za pristup farmakopeji.

U slučaju tehničkih poteškoća pri registraciji, korisnici se mogu obratiti na e-adresu podrska@halmed.hr.

Povratak