Novosti i edukacije

Poziv ljekarnicima zaposlenima u javnim ljekarnama na području grada Zagreba za sudjelovanje u prikupljanju podataka o medikacijskim pogreškama

03.04.2013.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi retrospektivno prikupljanje podataka o medikacijskim pogreškama. Medikacijska pogreška je neželjena i štetna posljedica liječenja lijekovima, nastala zbog propusta u medikacijskom ciklusu koji uključuje propisivanje, pripremu i primjenu određenog lijeka.

Cilj navedenog prikupljanja podataka je praćenje medikacijskih pogrešaka u propisivanju lijekova iz farmakoterapijske skupine sulfonamida, derivata ureje. Stoga HALMED ovim putem poziva sve motivirane magistre farmacije, zaposlene u javnim ljekarnama na području grada Zagreba*, da se prijave za sudjelovanje u navedenom prikupljanju podataka.

Zainteresirani ljekarnici sudjelovali bi u prikupljanju podataka pregledavanjem izdanih recepata u ljekarni u kojoj su zaposleni te provjerom propisivanja lijekova iz terapijske skupine oralnih hipoglikemika s djelatnim tvarima glimepirid, gliclazid, gliquidon i glibenclamid tijekom mjeseca veljače. Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu analize trendova u propisivanju navedenih lijekova te se neće prosljeđivati trećim stranama.

Zainteresirani sudionici bit će pozvani na informativni sastanak u prostorijama HALMED-a tijekom kojeg će biti upoznati sa svim pojedinostima vezanima uz navedeno prikupljanje podataka.

Za prijavu i sudjelovanje potrebno je popuniti upitnik za sudionike i poslati ga isključivo na adresu elektroničke pošte medikacijske.pogreske@halmed.hr najkasnije do dana 11. travnja 2013. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti gospođi Katarini Gvozdanović, dipl.ing.med.biokem., na broj telefona 01 4884 347.


¯¯¯¯¯
*Iz tehničkih razloga, na sudjelovanje u prikupljanju podataka pozivaju se isključivo ljekarnici zaposleni u javnim ljekarnama na području grada Zagreba

Povratak