Novosti i edukacije

Održan skup predstavnika HALMED-a i regulatornih tijela zemalja u regiji

14.11.2014.

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Šibeniku je 12. studenog 2014. godine održan skup predstavnika regulatornih tijela za lijekove na temu "Međuregulatorna regionalna suradnja na području lijekova - mogućnosti i praksa".

Predstavnici regulatornih tijela iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije sastali su se po završetku međunarodne regulatorne i farmakovigilancijske konferencije "Hrvatski trag u EU" kako bi dogovorili oblike suradnje na području lijekova.

Sudionici su predstavili rad svojih agencija i predložili područja u kojima je potrebno razviti suradnju i razmjenu iskustava. Raspravljalo se o mogućnostima suradnje na području odobravanja lijekova, farmakovigilancije, praćenja neispravnosti u kakvoći lijekova, inspekcije, edukacije djelatnika, razmjene sigurnosnih informacija te borbe protiv krivotvorenih lijekova. Predloženi su konkretni oblici suradnje te su izabrani koordinatori za pojedina područja. Također, dogovoreno je formiranje mreže kontakata, kao i izrada platforme za razmjenu informacija te određeni daljnji koraci potrebni za unaprjeđenje suradnje među regulatornim tijelima nadležnim za lijekove u zemljama u regiji.

Povratak