Novosti i edukacije

Prijava Agencije za lijekove i medicinske proizvode za članstvo u PIC/S-u

15.09.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) je dana 5. rujna 2014. godine dobila potvrdu PIC/S sekretarijata o valjanosti predane prijave za članstvo u Pharmaceutical Inspection Co-Operation Scheme (PIC/S).

Ocjena prijave, koja slijedi u svrhu primanja u članstvo PIC/S-a, uključuje provjeru inspekcije nadležnog tijela i sustava davanja dozvola, sustava kakvoće, zakonodavstva, educiranosti inspektora te posjet PIC/S delegata. Tijekom svog posjeta, PIC/S delegat sudjeluje kao promatrač u inspekciji dobre proizvođačke prakse koju na mjestu proizvodnje u Republici Hrvatskoj provodi HALMED.

Pharmaceutical Inspection Co-Operation Scheme (PIC/S) osigurava aktivnu suradnju na području dobre proizvođačke prakse, omogućava razmjenu informacija i iskustava, potiče unaprjeđivanje i harmonizaciju standarda i postupaka inspekcije proizvođača lijekova te održava međusobno povjerenje među nadležnim tijelima. Članstvo nadležnog tijela u PIC/S-u donosi korist i proizvođačima time što se smanjuje dupliciranje inspekcija i otvara pristup nekim izvoznim tržištima.

Više o samom PIC/S-u, njegovoj ulozi te postupku pristupanja možete naći ovdje.

Povratak