Novosti i edukacije

Ravnatelju HALMED-a uručena Zahvalnica za izuzetnu suradnju i doprinos razvoju CALIMS-a

19.10.2018.

Ravnatelju Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED) prof. Siniši Tomiću danas je uručena Zahvalnica HALMED-u za izuzetnu suradnju i doprinos razvoju Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS). Zahvalnicu je Ravnatelju HALMED-a uručio direktor CALIMS-a Milorad Drljević, dr. med. spec., prilikom svečanog otvaranja dvodnevne stručne konferencije "10 godina CALIMS u korak sa EU standardima - nauka i regulativa u službi zdravlja", koja se održava od 18. do 20. listopada 2018. godine u Herceg Novom u Crnoj Gori. Zahvalnice su ovom prigodom uime svojih institucija primili i šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović, predstavnik Europske agencije za lijekove (EMA) Riccardo Luigetti te ravnatelj Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Saša Jaćović, dr. med. spec.

Nakon uvodnog izlaganja direktora CALIMS-a o desetogodišnjem radu CALIMS-a, na otvaranju konferencije sudionicima su se pozdravnim riječima obratili ministar zdravlja Crne Gore dr. Kenan Hrapović te predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je svečano otvorio skup. Konferenciji prisustvuje delegacija HALMED-a na čelu s Ravnateljem prof. Tomićem.

HALMED i CALIMS dugi niz godina provode i razvijaju uspješnu suradnju na području reguliranja lijekova i medicinskih proizvoda. Suradnja se odvija u okviru Protokola o suradnji na području lijekova i medicinskih proizvoda, koji su HALMED i CALIMS potpisali 2009. godine, te u okviru Memoranduma o suradnji i razumijevanju, koji su regulatorna tijela za lijekove država u regiji potpisala 2014. godine.

Na konferenciji u organizaciji CALIMS-a HALMED sudjeluje nizom predavanja na području postupaka odobravanja lijekova, farmakovigilancije i medicinskih proizvoda, kao i na panel raspravi o farmakovigilanciji i informiranju javnosti o sigurnosnim pitanjima vezanima uz lijekove.

Konferencija je okupila oko 250 predstavnika regulatornih tijela za lijekove iz država u regiji, Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), Europske agencije za lijekove (EMA) te predstavnika zdravstvenih radnika, strukovnih organizacija, farmaceutske industrije i medija.

Fotogalerija

Ravnatelju HALMED-a uručena Zahvalnica za izuzetnu suradnju i doprinos razvoju CALIMS-a
Povratak