Novosti i edukacije

Objavljen Pravilnik o mjerilima za određivanje najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i iznimno više od najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i godišnjeg izračuna cijene lijeka

03.04.2019.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava korisnike svojih usluga da je danas, 3. travnja 2019. godine, u Narodnim novinama br. 33/2019. objavljen Pravilnik o mjerilima za određivanje najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i iznimno više od najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i godišnjeg izračuna cijene lijeka.

Navedenim Pravilnikom propisana su mjerila za određivanje najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i iznimno više od najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i godišnjeg izračuna cijene lijeka.

Novi sustav određivanja cijena odnosi se na lijekove koji su, sukladno odobrenju za stavljanje lijeka u promet u Republici Hrvatskoj, s obzirom na način izdavanja razvrstani u lijekove koji se izdaju na recept.

Pravilnik je dostupan na internetskoj stranici HALMED-a u rubrici Zakoni i pravilnici.

U okviru rubrike Promet, proizvodnja i inspekcija na internetskim stranicama otvorena je nova rubrika Najviša dozvoljena cijena lijeka na veliko, koja sadrži detaljne informacije te upute za podnositelje zahtjeva.

Povratak