Novosti i edukacije

Produžen rok za prijavu kliničkih i drugih eksperata za uključivanje u stručne skupine o medicinskim proizvodima i „in vitro“ dijagnostičkim medicinskim proizvodima

11.11.2019.

Nastavno na obavijest od 11. listopada 2019. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava zainteresirane da je Europska komisija produžila rok za prijavu kliničkih, znanstvenih i drugih eksperata za sudjelovanje u radu stručnih skupina Komisije o medicinskim i "in vitro" dijagnostičkim medicinskim proizvodima.

Poziv kliničkim i drugim ekspertima iz područja medicinskih proizvoda i "in vitro" dijagnostičkih medicinskih proizvoda produžen je do 24. studenog 2019. godine. Prijavu je moguće provesti putem internetske stranice Europske komisije, odnosno ovdje.

Uredbom (EU) 2017/745 o medicinskim proizvodima i Uredbom (EU) 2017/746 o in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima predviđeno je osnivanje stručnih skupina čija je svrha pružiti podršku ocjeni specifičnih visokorizičnih medicinskih proizvoda te pridonijeti budućem regulatornom okviru medicinskih proizvoda i "in vitro" dijagnostičkih medicinskih proizvoda putem savjetovanja Europske komisije (EK), Koordinacijske skupine za medicinske proizvode pri EK-u (engl. Medical Device Coordination Group), država članica, proizvođača i prijavljenih tijela za ocjenjivanje sukladnosti.

Tekst poziva na iskaz interesa za stručne skupine za medicinske proizvode i "in vitro" dijagnostičke medicinske proizvode dostupan je ovdje. Detaljne informacije dostupne su na internetskim stranicama Europske komisije, odnosno u obavijesti dostupnoj ovdje.

Povratak