Novosti i edukacije

Započele prijave za sudjelovanje na konferenciji „Farmakovigilancija nove generacije”

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira jednodnevnu konferenciju "Farmakovigilancija nove generacije” koja će se održati 18. svibnja 2016. godine u Zagrebu, u hotelu DoubleTree by Hilton Zagreb.

Datum i mjesto održavanja: 18. svibnja 2016. godine, Zagreb, hotel DoubleTree by Hilton Zagreb

Teme:

  • nove tehnologije u službi farmakovigilancije - on-line aplikacija za zdravstvene radnike i mobilna aplikacija za prijavljivanje sumnji na nuspojave
  • dosadašnja iskustva i prakse u farmakovigilancijskim procesima - postupanje s ICSR-ovima, farmakovigilancija u kliničkim i neintervencijskim ispitivanjima, RMP i dodatne mjere minimizacije rizika, farmakovigilancijska inspekcija
  • novosti u farmakovigilancijskim procesima - PSUR repozitorij, baza podataka prema čl. 57, popis lokalnih časopisa za praćenje literature, prijave predoziranja zaprimljene od Instituta za medicinska istraživanja, farmakovigilancijski dio internetskih stranica HALMED-a
  • projekti i suradnje na području farmakovigilancije - projekti SCOPE i WEB-RADR, suradnja s HZJZ-om, HZZO-om i IMI-jem

U sklopu konferencije bit će predstavljena mobilna aplikacija za prijavljivanje nuspojava te će se održati okrugli stol "Klikni i prijavi” o prijavljivanju nuspojava na kojem će aktivno sudjelovati predstavnici ustanova s kojima HALMED surađuje na području farmakovigilancije.

Konferencija je namijenjena predstavnicima nositelja odobrenja za stavljanje lijeka u promet u Republici Hrvatskoj (osobito zaposlenima u farmakovigilanciji), zdravstvenim radnicima (liječnicima, ljekarnicima i drugima) te predstavnicima udruga pacijenata, stručnih društava i regulatornih tijela za lijekove.

Program konferencije bit će uskoro objavljen na internetskim stranicama HALMED-a.

Prijava za sudjelovanje

Molimo Vas da ispunjenu prijavnicu za sudjelovanje na skupu dostavite najkasnije do 13. svibnja 2016. godine elektroničkom poštom na adresu konferencija@halmed.hr ili telefaksom na broj 01/4884 119.

Obrazac prijave

Broj mjesta na skupu je ograničen pa molimo što raniju prijavu.

Kotizacija:

  • zdravstveni radnici, sveučilišni djelatnici i studenti: 800,00 kn + PDV = 1.000,00 kn
  • regulatorna tijela: 950,00 kn + PDV = 1.187,50 kn
  • nositelji odobrenja i ostali: 1.600,00 kn + PDV = 2.000,00 kn

Kotizacija uključuje radni ručak i stanke za kavu.

Uplata kotizacije

Nakon prijave, uplata kotizacije obavit će se isključivo putem predračuna koji će sudioniku biti dostavljen na kontakte naznačene u prijavi (u prijavnici je potrebno naznačiti način na koji želite primiti predračun za plaćanje kotizacije).

Molimo Vas da kopiju uplatnice najkasnije do 16. svibnja 2016. godine dostavite elektroničkom poštom na adresu konferencija@halmed.hr ili telefaksom na broj 01/4884 119.

Otkazni rok

U slučaju nemogućnosti dolaska, prijavljeni sudionik treba obavijestiti HALMED najkasnije do 16. svibnja 2016. godine.

Odustajanje od sudjelovanja

U slučaju odustajanja ili nedolaska na skup, primijenit će se sljedeća ljestvica obračuna troškova storniranja:

  • do 16. svibnja 2016. godine kotizacija se u potpunosti vraća
  • 17. svibnja 2016. godine organizator zadržava 30 posto kotizacije
  • 18. svibnja 2016. godine, odnosno u slučaju nedolaska na skup, organizator zadržava 100 posto kotizacije

Bodovanje skupa

Organizator je zatražio bodovanje sudjelovanja na konferenciji prema pravilniku Hrvatske liječničke komore (HLK). Povjerenstvo za medicinsku izobrazbu liječnika HLK-a odlučilo je aktivnim sudionicima konferencije dodijeliti 9 bodova, a pasivnim sudionicima 7 bodova.

Organizator je zatražio bodovanje sudjelovanja na konferenciji i prema pravilniku Hrvatske ljekarničke komore (HLJK). Povjerenstvo za stručno usavršavanje HLJK-a odlučilo je aktivnim sudionicima konferencije dodijeliti 1,5 bod, dok će pasivnim sudionicima biti dodijeljen 1 bod.

Organizatori ne preuzimaju odgovornost za slučaj pretrpljenih ozljeda, gubitaka ili moguće štete za sudionike.

Organizatori zadržavaju pravo izmjene programa. Hvala na razumijevanju.

Na vrh stranicePovratak