Novosti i edukacije

Obavijest o produženju roka za dostavu godišnjih izvješća o potrošnji lijekova

28.04.2020.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava da se, zbog trenutačne epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, rok za dostavu godišnjih izvješća o potrošnji lijekova za ljekarne, bolničke ljekarne, specijalizirane prodavaonice lijekova na malo i veleprodaje zaključno produžuje do 15. svibnja 2020. godine.

Zbog povećanog broja pristupa korisnika aplikaciji Farmakoekonomika, povremeno može doći do preopterećenja servera, stoga molimo sve korisnike usluga za razumijevanje pri korištenju aplikacije.

Slijedom povećanog broja zaprimljenih upita, ovim putem skrećemo pozornost na to da su internetski preglednici od prošlog perioda prijave potrošnje redovno ažurirani te da je u njihovim postavkama potrebno dopustiti iskakanje skočnih prozora (engl. pop-up window), s obzirom na to da se aplikacija Farmakoekonomika otvara upravo u takvom prozoru. U suprotnom, kada otvaranje skočnih prozora nije omogućeno, internetski preglednik upućuje korisnika na početnu stranicu HALMED-a umjesto na stranicu aplikacije za upis korisničkih podataka. U slučaju da se skočni prozori i dalje ne pojavljuju nakon navedene prilagodbe internetskog preglednika, molimo korisnike da se obrate svojoj informatičkoj podršci.

Predmetna izvješća podnose se HALMED-u sukladno Pravilniku o vrsti podataka i načinu izrade izvješća o potrošnji lijekova (Narodne novine, br. 122/14.). Podnositelji izvješća o potrošnji se za sva dodatna pitanja i informacije mogu obratiti HALMED-u putem elektroničke pošte na adresu info.potrosnja@halmed.hr ili potražiti odgovore na internetskoj stranici HALMED-a u rubrici Česta pitanja.

Povratak