Novosti i edukacije

U Lipovcu se održava seminar "Farmakovigilancija u Hrvatskoj - suradnjom prema izvrsnosti"

13.06.2007.

U srijedu, 13. lipnja 2007. godine, u Hotelu Spačva u Lipovcu održava se seminar "Farmakovigilancija u Hrvatskoj - suradnjom prema izvrsnosti" u organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH i Sekcije za farmaceutsku regulativu Hrvatskog farmaceutskog društva.

Seminar je otvoren pozdravnim govorom gospodina Petra Kulića, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije. Uvodnu riječ održao je doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH, koji se osvrnuo na dosadašnji rad na području farmakovigilancije (praćenju nuspojava) u Hrvatskoj.

Seminar je okupio 90 predstavnika regulatornih tijela te domaće i strane farmaceutske industrije u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama koji rade na poslovima praćenja sigurnosti lijeka te praćenja i prijavljivanja nuspojava lijeka. Seminaru prisustvuju i osobe koje obavljaju poslove vezane za izdavanje odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet u RH.

Cilj Seminara o farmakovigilanciji je upoznati sudionike s važnošću i načinima praćenja i prijavljivanja te ulozi neželjenih učinaka lijekova (nuspojava) u sigurnosnom profilu lijeka i njihovom krajnjem učinku na pacijente.

Predavanja su održali djelatnici Agencije koje će predvodila mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med. spec. klin. farmakologije, voditeljica Službe za postregistracijske djelatnosti Agencije.

Više informacija o seminaru možete naći ovdje.

Povratak