Novosti i edukacije

Pismo liječnicima vezano uz smanjenu opskrbu lijekom Fabrazyme (agalzidaza beta) s revidiranim privremenim preporukama za liječenje

29.09.2009.

Nositelj odobrenja lijekova tvrtke Genezyme u RH, Medical Intertrade d.o.o., u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode uputio je liječnicima propisivačima pismo vezano uz smanjenu opskrbu lijekom Fabrazyme (agalzidaza beta). Pismo sadrži nove, revidirane privremene preporuke za liječenje u odnosu na one objavljene u srpnju 2009. godine.

Tvrtka Genzyme je u suradnji s Europskom agencijom za lijekove (EMEA) revidirala privremene preporuke za liječenje pacijenata Fabry-evom bolesti koje treba primjenjivati u liječenju tijekom trajanja nestašice lijeka na tržištu.

Ova obavijest nije primjenjiva za bolesnike od Fabry-eve bolesti u RH koji lijek Fabrazyme dobivaju iz donacijskog programa te će njihova opskrba lijekom do kraja godine biti osigurana.

Tekst pisma nalazi se u nastavku:
Obavijest liječnicima vezana uz opskrbu lijekom Fabrazyme (agalzidaza beta) s revidiranim privremenim preporukama za liječenje

Povratak