Farmakovigilancija

Pismo liječnicima o ograničenju primjene lijeka Nolicin filmom obložene tablete 400 mg (norfloksacin)

17.06.2009.

Krka - farma d.o.o. je, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode, uputila pismo liječnicima o ograničenju indikacije za primjenu lijeka Nolicin filmom obložene tablete 400 mg (norfloksacin) sukladno preporukama Povjerenstva za humane lijekove Europske agencije za lijekove (Committee for Medicinal Products for Human Use, CHMP) iz srpnja 2008. godine.

Ovim putem se još jednom podsjeća liječnike na poznato ograničenje primjene lijekova djelatne tvari norfloksacin na temelju ponovne ocjene sigurnosti i djelotvornosti oralne primjene ovih lijekova u indikaciji liječenja akutnog i kroničnog kompliciranog pijelonefritisa (infekcija bubrega) jer korist ne nadmašuje rizik kod ove vrste infekcije. Preporuke nemaju utjecaj na oralnu primjenu kod ostalih infekcija.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske odobrila je predmetne izmjene u Sažetku opisa svojstava lijeka i Uputi o lijeku djelatne tvari norfloksacin. Agencija će i dalje pozorno motriti sigurnost primjene ove skupine lijekova.

Tekst pisma nalazi se u nastavku:
"Pismo liječnicima o ograničenju indikacije za primjenu lijeka Nolicin (norfloksacin) filmom obložene tablete 400 mg

Tekst obavijesti o novim preporukama vezanim za ograničenje oralne primjene norfloksacina možete pogledati pod sljedećim linkom:
"http://www.halmed.hr/Novosti-i-edukacije/Novosti/2008/Nove-preporuke-vezane-za-ogranicenje-oralne-primjene-norfloksacina/219/"

Povratak