Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Q-Pin SR 50 mg tablete s produljenim oslobađanjem

04.02.2020.

Tvrtka Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Q-Pin SR tablete s produljenim oslobađanjem, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije Y09694 lijeka Q-Pin SR tablete s produljenim oslobađanjem. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar oslobađanje na dugoročnom (25°C / 60% RH) i ubrzanom (40°C / 75% RH) testu stabilnosti praćenog kroz dvanaest mjeseci.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj nema dostupnih serija predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost. Stoga upućujemo sve korisnike ovog lijeka da se obrate svojem liječniku vezano uz nastavak terapije.

U prometu u RH trenutačno su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga povlačenje predmetnih serija lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak