Novosti i edukacije

Obavijest o dostupnosti zaposlenika HALMED-a i radu pisarnice HALMED-a tijekom izvanrednih okolnosti širenja bolesti COVID-19

18.03.2020.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju te u svrhu sprječavanja širenja bolesti COVID-19, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava korisnike svojih usluga o organizaciji rada HALMED-a, dostupnosti zaposlenika i provođenju preventivnih mjera prilikom dolaska u pisarnicu HALMED-a tijekom narednog razdoblja.

Kako bi se omogućilo provođenje zaštitnih mjera uz istovremeno osiguranje kontinuiteta ključnih poslovnih procesa HALMED-a, od 18. ožujka u poslovnim prostorima HALMED-a bit će prisutan smanjeni broj zaposlenika, dok će dio zaposlenika HALMED-a raditi na daljinu i biti dostupan putem e-pošte.

Korisnici usluga HALMED-a sve informacije i upite mogu uputiti putem kontakata dostupnih pod poveznicom http://www.halmed.hr/Kontakti/.

Navedene mjere ne utječu na provedbu ključnih procesa HALMED-a te će se svi nužni procesi vezani uz lijekove, medicinske proizvode i veterinarsko-medicinske proizvode nastaviti neometano provoditi.

Rad pisarnice HALMED-a

Pisarnica HALMED-a će zbog trenutačne epidemiološke situacije te u svrhu sprječavanja širenja bolesti COVID-19, od dana 19. ožujka 2020. godine do daljnjega biti otvorena za primanje stranaka svakim radnim danom od 11.00 do 14.00 sati.

Molimo sve korisnike usluga HALMED-a da u sljedećem razdoblju u što je moguće većoj mjeri dokumentaciju dostavljaju putem elektroničke pošte na adresu pisarnica@halmed.hr.

U slučaju potrebe za osobnim dolaskom u pisarnicu HALMED-a zbog dostave ili preuzimanja dokumentacije, pošte i robe, svi posjetitelji obvezni su strogo se pridržavati sljedećih preventivnih mjera vezanih uz ograničeno kretanje u prostoru HALMED-a te korištenje zaštitne opreme:

  • Dozvoljeno je isključivo kratkotrajno zadržavanje u prostorima HALMED-a te kontakt sa zaposlenicima mora biti sveden na najmanju moguću mjeru
  • Ulazak u pisarnicu dozvoljen je uz korištenje zaštitne maske i, kad god je to moguće, jednokratnih rukavica te je navedenu zaštitnu opremu potrebno koristiti za čitavo vrijeme boravka u prostorima HALMED-a
  • Svi posjetitelji pisarnice dužni su prije dostave ili preuzimanja dokumentacije, pošte i robe izvršiti dezinfekciju ruku ili staviti jednokratne rukavice
  • U slučaju da posjetitelji pisarnice nemaju dezinficijens, ruke će dezinficirati na ulazu u HALMED, prema uputama zaposlenika zaštitarske službe.

Molimo sve posjetitelje pisarnice HALMED-a da se pridržavaju navedenih preventivnih mjera u svrhu zaštite sigurnosti i zdravlja posjetitelja i zaposlenika HALMED-a.

Rad sa strankama

Ovim putem obavještavamo korisnike usluga HALMED-a da se do 3. travnja svi sastanci sa strankama te sjednice povjerenstava odgađaju ili održavaju virtualnim putem. Prema potrebi, ovaj će rok biti produljen o čemu će HALMED izvijestiti putem svojih internetskih stranica.

Mjere koje HALMED poduzima u svrhu zaštite od širenja bolesti COVID-19 kontinuirano se revidiraju te će se prilagođavati ovisno o daljnjem razvoju epidemiološke situacije. Navedene mjere trajat će do njihove obustave, ovisno o općoj javnozdravstvenoj situaciji vezanoj uz COVID-19, o čemu će HALMED izvijestiti javnost putem svojih internetskih stranica.

Na vrh stranicePovratak