Novosti i edukacije

Predavanje i radionica „Sustav praćenja nuspojava lijekova i cjepiva u Hrvatskoj i Europi“ - Zagreb, 8. veljače 2012. godine

29.12.2011.

Referentni centar za farmakoepidemiologiju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koji djeluje pri Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Hrvatskim društvom za farmakoekonomiku i istraživanje ishoda ISPOR Hrvatska, organizira stručni skup pod nazivom "Sustav praćenja nuspojava lijekova i cjepiva u Hrvatskoj i Europi".

Na ovom skupu zdravstveni radnici će se educirati o osnovama prijavljivanja nuspojava lijekova i cjepiva, o ustroju sustava farmakovigilancije u Hrvatskoj i svijetu te će se prikazati najnovija saznanja o nuspojavama lijekova i cjepiva uz praktičnu vježbu prijavljivanja nuspojava (spontane prijave i klinička ispitivanja).

Uvodno predavanje o sustavu farmakovigilancije u Hrvatskoj i svijetu održat će mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med. spec., ravnateljica HALMED-a, a radionicu s praktičnim vježbama prijavljivanja nuspojava održat će djelatnici HALMED-a.

Predavanje i radionica o sustavu praćenja nuspojava lijekova i cjepiva u Hrvatskoj i Europi održat će se 8. veljače 2012. godine u Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16, s početkom u 13 sati (predviđeno trajanje oko 3 sata).

Hrvatska liječnička komora boduje polaznike skupa s 4 boda.

Povratak