Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju lijeka Typhim Vi, otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki, cjepivo protiv tifusa, polisaharidno

14.09.2012.

Tvrtka Medoka d.o.o., nositelj odobrenja lijeka Typhim Vi, otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki, cjepivo protiv tifusa, polisaharidno, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o povlačenju navedenog lijeka iz prometa. Povlačenje se odnosi na sve serije lijeka, a provodi se zbog smanjenog sadržaja antigena koji je otkriven u postupcima ispitivanja lijeka.

Budući da se navedeni lijek upotrebljava u zavodima za javno zdravstvo, nositelj odobrenja, Medoka d.o.o., obavijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo o ovom povlačenju.

Zbog povlačenja će doći do nestašice navedenog cjepiva. Do normalizacije opskrbe tržišta, koja se očekuje početkom 2013. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode će, na zahtjev ovlaštene veleprodaje, odobriti interventni uvoz navedenog lijeka za potrebe hrvatskih korisnika.

O novim saznanjima o dostupnosti lijeka Typhim Vi, otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki, cjepivo protiv tifusa, polisaharidno, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Povratak