Novosti i edukacije

Obavijest o prestanku opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima Clivarin

19.06.2012.

Nositelj odobrenja lijekova Clivarin 1432 IU anti-Xa/0,25 ml, otopina za injekciju, u napunjenoj štrcaljki (reviparinum natricum), Clivarin 3436 IU anti-Xa/0,6 ml, otopina za injekciju, u napunjenoj štrcaljki (reviparinum natricum) i Clivarin 5153 IU anti-Xa/0,9 ml, otopina za injekciju, u napunjenoj štrcaljki (reviparinum natricum), Abbott Laboratories d.o.o., obavijestio je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o prestanku opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima Clivarin.

Nositelj odobrenja je iz komercijalnih razloga donio odluku o obustavi proizvodnje navedenih lijekova za Hrvatsku i o pokretanju postupka ukidanja odobrenja za stavljanje u promet navedenih lijekova u RH te je potvrdio da je o ovoj odluci obavijestio sve veleprodaje, bolnice i liječnike koji su dosad koristili ovaj lijek.

Lijekovi Clivarin pripadaju heparinskoj grupi antitrombotika. U Hrvatskoj ih je koristio izuzetno mali broj bolničkih pacijenata kojima je dostupan niz drugih lijekova iz iste skupine koji su odobreni u Republici Hrvatskoj.

Povratak