Novosti i edukacije

U Šibeniku se održava X. Savjetovanje farmaceuta

24.05.2012.

U četvrtak, 24. svibnja 2012. godine, u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku započelo je X. Savjetovanje farmaceuta u zajedničkoj organizaciji Udruženja farmaceuta regije Zagreb i Hrvatskog farmaceutskog društva, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Ovogodišnje Savjetovanje na temu "Hrvatska farmacija pred ulaskom u EU" održava se do 26. svibnja 2012. godine. U sklopu Savjetovanja održat će se Simpozij o interakcijama lijekova čiji je suorganizator HALMED.

Prilikom otvorenja Savjetovanja, sudionicima će se pozdravnim riječima obratiti ravnateljica HALMED-a, mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., specijalist kliničke farmakologije i toksikologije te će, u okviru Foruma o bezreceptnim lijekovima i proizvodima za samoliječenje, predstaviti HALMED-ovu strategiju razvoja regulative bezreceptnih lijekova.

Skupu prisustvuju i drugi djelatnici HALMED-a koji će tijekom Simpozija održati predavanja o interakcijama lijekova i nuspojavama uzrokovanim interakcijama, s primjerima iz prakse, te koji će u okviru drugih cjelina Savjetovanja održati predavanja o interventnom uvozu lijekova, krivotvorenim lijekovima te o medicinskim proizvodima.

Program X. Savjetovanja farmaceuta možete pogledati ovdje.

Povratak