Novosti i edukacije

Obavijest o početku primjene Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja u HALMED-u

15.11.2021.

Obavještavamo vas da Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) od 16. studenog 2021. godine započinje s primjenom Odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Sukladno navedenoj Odluci, sve stranke i posjetitelji obvezni su prilikom ulaska u prostore Agencije predočiti valjanu EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Zaposlenik zaštitarske službe za svaku stranku ili posjetitelja provodi provjeru COVID potvrde odnosno drugog odgovarajućeg dokaza te mjerenje temperature.

Uz predočenje COVID potvrde ili odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, stranka ili posjetitelj obvezni su predočiti i identifikacijsku ispravu (osobna iskaznica ili drugi identifikacijski dokument).

Osobi koja nema valjanu potvrdu/drugi odgovarajući dokaz ili identifikacijski dokument neće biti dopušten ulazak u prostorije Agencije.

Podsjećamo da su i dalje na snazi ranije donesene preventivne mjere vezane uz ograničeno kretanje u prostoru HALMED-a, obvezu korištenja zaštitne opreme i održavanje sastanaka.

Molimo sve posjetitelje pisarnice i sudionike sastanaka u prostorima HALMED-a da se pridržavaju navedenih mjera u svrhu zaštite sigurnosti i zdravlja posjetitelja i zaposlenika HALMED-a.

Povratak