Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija lijeka Bromergon 2,5 mg tablete

14.09.2021.

Tvrtka Sandoz d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Bromergon 2,5 mg tablete (bromokriptin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija JR8865, KB1643 i KD1646 predmetnog lijeka s tržišta Republike Hrvatske. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedene serije lijeka povlače se iz regulatornih razloga, a u skladu s člankom 113. stavkom 2. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18.), prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari bromokriptin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak