Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka CoAprovel 300 mg/12,5 mg tablete

23.07.2021.

Tvrtka sanofi-aventis Croatia d.o.o., predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka CoAprovel 300 mg/12,5 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi dobrovoljno i preventivno povlačenje serije FT013 predmetnog lijeka s tržišta Republike Hrvatske. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na razinu azido-onečišćenja iznad dozvoljene granice.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao ni drugi lijekovi s djelatnim tvarima irbesartan i hidroklorotiazid. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak