Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Nitroxolin forte 250 mg meke kapsule

08.03.2021.

Tvrtka MIP Pharma Croatia d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Nitroxolin forte 250 mg meke kapsule, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi dobrovoljno povlačenje serije 3053510 navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se temeljem sumnje u moguću neispravnost u kakvoći zbog promjene granične vrijednosti za sadržaj djelatne tvari nitroksolin.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao ni drugi lijekovi s djelatnom tvari nitroksolin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak