Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Respreeza 1000 mg prašak i otapalo za otopinu za infuziju

12.02.2021.

Tvrtka CSL Behring GmbH, Marburg, Njemačka, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Respreeza 1000 mg prašak i otapalo za otopinu za infuziju, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije P100256639 navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Predmetni postupak povlačenja provodi se kao mjera predostrožnosti zbog potencijalnog problema sa zadovoljavanjem aseptičkih uvjeta u proizvodnji.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću te nisu odobreni drugi lijekovi koji sadrže djelatnu tvar ljudski inhibitor alfa1-proteinaze. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak