Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Zofecard 7,5 mg filmom obložene tablete

26.07.2021.

Tvrtka Berlin-Chemie Menarini Hrvatska d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Zofecard 7,5 mg filmom obložene tablete (zofenopril), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 0041A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zato što je tijekom distribucije lijeka na tržište Republike Hrvatske stavljena serija lijeka namijenjena za tržište Republike Srbije.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću, stoga povlačenje predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak