Novosti i edukacije

Obavijest o završetku postupka godišnjeg izračuna cijena lijekova za 2021. godinu

11.05.2021.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava sve nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet odnosno veleprodaje s odobrenjem za paralelni uvoz/promet lijeka da s današnjim danom, 11. svibnja 2021. godine, završava postupak godišnjeg izračuna najviših dozvoljenih cijena lijekova na veliko u 2021. godini. Navedeni datum određen je sukladno članku 16. stavku 5. Pravilnika o mjerilima za određivanje najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i iznimno više od najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i godišnjeg izračuna cijene lijeka (Narodne novine, br. 33/19.).

Popis lijekova s određenom najvišom dozvoljenom cijenom na veliko u postupku godišnjeg izračuna cijena lijekova u 2021. godini dostupan je u rubrici Promet, proizvodnja i inspekcija u dijelu Popisi cijena lijekova, odnosno ovdje (.pdf, .xlsx).

Sukladno odredbama članka 16. stavka 6. Pravilnika, najviša dozvoljena cijena lijeka na veliko određena u postupku godišnjeg izračuna počinje vrijediti šezdesetog dana od dana objave cijena na internetskoj stranici HALMED-a.

Povratak