Novosti i edukacije

Obavijest o ponovnom stavljanju u promet lijeka Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil)

16.03.2022.

Nastavno na obavijest o privremenoj obustavi isporuke lijeka Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil), objavljenu dana 15. veljače 2022. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet navedenog lijeka.

Privremena obustava isporuke i primjene bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

Temeljem provedene istrage proizvođača i izvanredne provjere kakvoće lijeka u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL, nije utvrđena neispravnost u kakvoći lijeka, stoga se privremena obustava isporuke i primjene predmetnog lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak