Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem

16.03.2022.

Nastavno na obavijest o povlačenju serije lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem, objavljenu 3. ožujka 2022. godine, tvrtka PharmaS d.o.o,, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem (trimetazidindiklorid), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) dodatno provodi povlačenje serija 18031042 i 18034234 navedenog lijeka.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Serije lijeka povlače se jer je prilikom provjere kakvoće kontrauzoraka nositelj odobrenja ustanovio rezultat izvan specifikacija za parametar gubitak sušenjem.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, kao i drugi lijek s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga povlačenje predmetnih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak