Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Amiodaronklorid hameln 50 mg/ml koncentrat za otopinu za injekciju/infuziju

19.07.2022.

Tvrtka Sanol H d.o.o., lokalni predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka Amiodaronklorid hameln 50 mg/ml koncentrat za otopinu za injekciju/infuziju (amiodaronklorid), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 139503B navedenog lijeka.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedena serija lijeka povlači se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na povećanu prisutnost vidljivih kristalnih čestica unutar otopine.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, stoga povlačenje predmetne serije ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak