Novosti i edukacije

Privremena obustava isporuke lijeka Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil)

15.02.2022.

Tvrtka Sandoz d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave isporuke serije LA6114 predmetnog lijeka do razine ljekarni.

Obustava isporuke serije lijeka provodi se slijedom prijave sumnje na nedostatak film ovojnice tablete u nekoliko pakiranja. Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga obustava isporuke predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak