Novosti i edukacije

DG SANTE provodi anketu o implementaciji dviju europskih uredbi za medicinske proizvode i in vitro dijagnostičke medicinske proizvode

07.12.2023.

Glavna uprava za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE) pri Europskoj komisiji provodi anketu o implementaciji Uredbi o medicinskim proizvodima 2017/745 (MDR) i in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima2017/746 (IVDR).

Na sudjelovanje u anketi pozvani su svi proizvođači i ovlašteni zastupnici medicinskih proizvoda i in vitro dijagnostičkih proizvoda, uključujući i one koji tijekom sljedeće dvije godine navedene proizvode planiraju staviti na tržište EU-a/EGP-a. Rok za ispunjavanje ankete je 15. siječnja 2024. godine.

Anketi je moguće pristupiti ovdje.

Cilj ankete je dobiti realnu sliku statusa implementacije MDR/IVRD Uredbe, što također uključuje informacije o dostupnosti medicinskih proizvoda, zbog čega je sudjelovanje što većeg broja gospodarskih subjekata od velike važnosti. Sve informacije koje su specifične za gospodarske subjekte tretiraju se kao povjerljive te neće biti javno objavljene. Dostavljeni podaci će se objaviti kao kratki sažetak bez specifičnih informacija o gospodarskim subjektima.

U svrhu lakšeg ispunjavanja i praćenja strukture ankete, u četvrtak 7. prosinca 2023. godine s početkom u 13 sati održat će se webinar s pitanjima i odgovorima. Webinaru je moguće pristupiti ovdje.

Povratak