Novosti i edukacije

Obavijest o održavanju webinara o Europskoj platformi za praćenje nestašica (ESMP)

05.06.2024.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava da će Europska agencija za lijekove (EMA) organizirati webinar namijenjen nositeljima odobrenja o Europskoj platformi za praćenje nestašica (engl. European Shortages Monitoring Platform, ESMP). Cilj webinara je pružanje dodatnih informacija o platformi i njenim funkcionalnostima, a održat će se 24. lipnja 2024. godine od 10 do 12.30 sati.

Tom će prilikom stručnjaci iz ESMP-a pobliže objasniti EMA-ine procese upravljanja nestašicama, predstaviti predmetnu platformu i predočiti njenu viziju, svrhu, prednosti i značajke. Sudionici će dobiti uvid u to kako će podaci o nestašicama te ponudi i potražnji lijekova biti prijavljivani EMA-i, s posebnim naglaskom na izvješćivanje od strane nositelja odobrenja.

Predmetni webinar prvi je u nizu događaja planiranih tijekom 2024. i 2025. godine kako bi se svi zainteresirani dionici upoznali s funkcionalnostima sustava, s obzirom na to da se početak rada ESMP-a očekuje krajem 2024. godine.

Dodatne informacije o webinaru dostupne su na službenoj stranici događaja, odnosno ovdje.

Povratak