Novosti i edukacije

Pismo liječnicima vezano uz smanjenu opskrbu lijekom Fabrazyme (agalzidaza beta) s revidiranim privremenim preporukama za liječenje

29.09.2009.

Nositelj odobrenja lijekova tvrtke Genezyme u RH, Medical Intertrade d.o.o., u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode uputio je pismo liječnicima propisivačima vezano uz smanjenu opskrbu lijekom Fabrazyme (agalzidaza beta). Pismo sadrži nove, revidirane privremene preporuke za liječenje u odnosu na one objavljene u srpnju 2009. godine.

opširnije

Započela peta konferencija Europske udruge proizvođača generičkih lijekova za jugoistočnu Europu

25.09.2009.

U organizaciji Europske udruge proizvođača generičkih lijekova (European Generic Medicines Association, EGA) te Ministarstva zdravstva i Ureda za lijekove Republike Makedonije započela je peta konferencija Europske udruge proizvođača generičkih lijekova za jugoistočnu Europu (5th EGA South East Europe Pharmaceutical Symposium). Konferencija će se održati 24. i 25. rujna o.g. u Ohridu, a namijenjena je regulatornim tijelima i proizvođačima generičkih lijekova iz zemalja jugoistočne Europe.

Ravnatelj hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode, doc. dr. sc. Siniša Tomić, će na ovoj konferenciji održati predavanje o novostima u hrvatskom regulatornom sustavu vezanom uz odobravanje lijekova.

opširnije