Novosti i edukacije

Pismo zdravstvenim radnicima o povlačenju serije G0460-3 cjepiva Typhim Vi

21.11.2012.

Tvrtka Medoka d.o.o., nositelj odobrenja za cjepivo Typhim Vi otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki, cjepivo protiv tifusa, polisaharidno, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), uputila je pismo zdravstvenim radnicima o povlačenju serije cjepiva G0460-3 temeljem zaprimljene prijave neispravnosti u kakvoći.

HALMED je zaprimio prijavu da je u pakovanju serije G0460-3 pronađena štrcaljka serije E0212-1 kojoj je rok valjanosti istekao 29. veljače 2012. godine. Stoga je, iz mjera predostrožnosti, donesena odluka o povlačenju čitave serije G0460-3 s hrvatskog tržišta.

Nositelj odobrenja obavijestio je o povlačenju sve zdravstvene ustanove i ljekarne kojima je navedena serija isporučena.

Tekst pisma zdravstvenim radnicima možete pogledati ovdje.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak