Novosti i edukacije

HALMED organizira virtualnu edukaciju „Sigurnost cjepiva protiv bolesti COVID-19“ putem sustava OPeN za zdravstvene radnike

06.09.2021.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira virtualnu edukaciju "Sigurnost cjepiva protiv bolesti COVID-19". Edukacija je namijenjena zdravstvenim radnicima te je dostupna od 6. rujna 2021. godine do 6. ožujka 2022. godine putem edukativnog modula OPeKOM unutar informacijskog sustava OPeN.

Predmetna edukacija se sastoji od pisanog materijala i završnog testa koji sadrži 30 pitanja. Za uspješan test potrebno je ostvariti 16 točnih odgovora.

Predmetna edukacija boduje se u skladu s Pravilnikom o trajnoj medicinskoj izobrazbi, Pravilnikom o stručnom usavršavanju magistara farmacije te Pravilnikom o dodatnom usavršavanju medicinskih sestara prema odluci Hrvatske liječničke komore (HLK), Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) te Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS).

Zdravstveni radnici sustavu OPeN mogu pristupiti putem poveznice https://open.halmed.hr/.

Za korištenje sustava potrebno je provesti registraciju i kreirati korisnički račun na temelju jedinstvenog broja zdravstvenog djelatnika i važeće adrese elektroničke pošte. Nakon prijave u sustav OPeN, korisnicima je dostupan edukativni modul OPeKOM koji omogućuje pristup edukaciji. Detaljnije informacije o korištenju sustava dostupne su u Korisničkim uputama.

U slučaju da jedinstveni broj zdravstvenog djelatnika, koji se u predmetni sustav preuzima iz šifrarnika HZJZ-a, nije prepoznat prilikom registracije ili drugih poteškoća, potrebno je obratiti se HALMED-u putem adrese elektroničke pošte podrska@halmed.hr.

Detaljnije informacije o sustavu OPeN i njegovom korištenju dostupne su na internetskim stranicama HALMED-a, odnosno ovdje.

Povratak