Farmakovigilancija

Obavijest o dobrovoljnom povlačenju serija lijekova NuTRIflex Omega Plus B. Braun emulzija za infuziju i NuTRIflex Omega Specijal B. Braun emulzija za infuziju

25.10.2019.

Tvrtka B. Braun Adria d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka NuTRIflex Omega Plus B. Braun emulzija za infuziju i lijeka NuTRIflex Omega Specijal B. Braun emulzija za infuziju, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o dobrovoljnom povlačenju serija navedenih lijekova čija je oznaka manja ili jednaka 191438051. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Povlačenje se provodi jer je tijekom kontinuiranog praćenja lijeka uočeno da pojedinačne vrećice NuTRIflex Omega Plus B. Braun i NuTRIflex Omega Specijal B. Braun mogu odstupati od specifikacije parametara za pH-vrijednost, obojenost i kvalitetu emulzije.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne serije drugih lijekova istog sastava, istog proizvođača, stoga predmetni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak