Farmakovigilancija

Obavijest o povlačenju serije lijeka Arechin 250 mg, tabletki (klorokinfosfat)

11.02.2021.

Tvrtka Toto Pharma d.o.o., distributer lijeka Arechin 250 mg, tabletki (klorokinfosfat), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 12225802 navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Postupak povlačenja provodi se zbog problema u sustavu uslijed kojeg se prilikom očitavanja serijalizacijskog koda javlja alarm koji implicira da je lijek uništen.

Predmetni lijek nema odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj, već je navedena serija lijeka izvanredno unesena za potrebe liječenja pacijenata u RH s obzirom na to da na tržištu RH nije dostupan odobreni lijek s djelatnom tvari klorokinfosfat.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak