Novosti i edukacije

Eudravigilance radionica - Prijavljivanje sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog gospodarskog prostora

24.-26. studenog 2010. godine

Udruga Drug Information Association (DIA) organizira Eudravigilance radionicu - Prijavljivanje sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog gospodarskog prostora (EEA), koja će se održati u Zagrebu od 24. do 26. studenog 2010. godine.

HALMED je uključen u sustav elektroničkog prijavljivanja nuspojava preko EudraVigilance sustava koji se koristi u Europskoj uniji od ožujka 2010. godine. Da bi nositelj odobrenja mogao slati nuspojave elektronskim putem HALMED-u mora biti prijavljen u EudraVigilance sustav, a to je moguće samo ako ima najmanje jednog licenciranog zaposlenika koji je uspješno završio EudraVigilance training i dobio "Eudravigilance User Training Course Certificate".

Radionica je namijenjena zaposlenicima iz područja farmakovigilancije HALMED-a, nositeljima odobrenja za stavljanje lijekova u promet i naručiteljima kliničkih ispitivanja koji namjeravaju koristiti EVWEB za prijavljivanje nuspojava u elektroničkom obliku. Na radionicu se može prijaviti jedan ili više predstavnika iste tvrtke, a koji će nakon što prime potvrdu o završenom tečaju biti kvalificirani za internu edukaciju ostalih djelatnika unutar tvrtke.

HALMED je sustav EudraVigilance implementirao u ožujku ove godine. Kako bi se počeli koristiti sustavom, svi nositelji odobrenja koji žele slati svoje prijave elektroničkim putem moraju dokazati EMA-i kako imaju osposobljene djelatnike za njegovo korištenje. Tom činjenicom dodatno je istaknuta važnost pohađanja ove radionice za nositelje odobrenja.

Ova radionica je jedini program osposobljavanja kojeg priznaje Europska agencija za lijekove (EMA) za uspješno prijavljivanje u EudraVigilance sustav. Na kraju radionice održat će se provjera stečenih znanja te će uspješnim sudionicima biti dodijeljena potvrda o završenom tečaju "Eudravigilance User Training Course Certificate".

Detaljne obavijesti, program i prijavnicu za radionicu možete naći ovdje.

Povratak