Novosti i edukacije

6. Hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem

Hrvatsko farmaceutsko društvo (HFD) u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (FBF) organizira 6. Hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se pod nazivom "Novo doba farmacije - spremni na izazove" održati od 4. do 7. travnja 2019. godine u Dubrovniku.

Program kongresa obuhvatit će predavanja stranih i domaćih stručnjaka te posterska izlaganja s ciljem prikaza najnovijih rezultata istraživanja na području farmaceutskih znanosti.

U sklopu sesije "Regulativa lijekova pred novim izazovima" predavanja će održati stručnjaci iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) te stručnjaci iz regulatornih tijela za lijekove drugih država članica u Europskoj uniji. Predmetnim predavanjima bit će obuhvaćen čitav niz tema s područja lijekova, kao što su optimizacija regulatornih postupaka na razini Europske unije, regulativa bezreceptnih lijekova, odobravanje biosličnih lijekova, Hrvatska farmakopeja, navođenje podataka iz dokumentacije o kakvoći lijeka u informacijama o lijeku, nacrt pakiranja, naziv lijeka te upravljanje rizicima primjene lijekova. Uz navedena predavanja predstavnici HALMED-a sudjelovat će na kongresu i posterskim izlaganjima, a HALMED-ova stručnjakinja sudjelovat će i u provođenju radionice pod nazivom "Farmakogenomika".

Informacije o načinu prijave, kotizaciji i preliminarnom programu kongresa možete pronaći na internetskoj stranici HFD-a.

Povratak