Novosti i edukacije

10. Hrvatski kongres farmakologije i 1. Hrvatski kongres kliničke farmakologije

U suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci (MEDRI), Hrvatsko društvo farmakologa (HDF) i Hrvatsko društvo za kliničku farmakologiju i terapiju Hrvatskog liječničkog zbora (HDKFiT) organiziraju 10. Hrvatski kongres farmakologije i 1. Hrvatski kongres kliničke farmakologije, s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres će se održati u Opatiji od 22. do 25. rujna 2022. godine.

U sklopu kongresa stručnjaci HALMED-a održat će predkongresni simpozij o regulativi lijekova, mini simpozij o dobroj proizvođačkoj praksi (engl. Good Manufacturing Practice, GMP), okrugli stol pod nazivom "Cjepiva protiv bolesti COVID-19 - naučene lekcije" te radionicu o farmakovigilanciji.

Kongres će okupiti znanstvenike, stručnjake te studente različitih profila i interesa iz Hrvatske i inozemstva koji će kroz simpozije, okrugle stolove, radionice i plenarna predavanja raspravljati o suvremenim postignućima i trendovima na području temeljne i kliničke farmakologije, farmakoterapije, sigurnosti primjene i regulative lijekova te edukacije liječnika, farmaceuta i drugih stručnjaka na području lijekova. Putem poster prezentacija predviđena su izlaganja sudionika s vlastitim istraživanjima, unutar kojih će se posebna pažnja posvetiti izlaganju studenata u svrhu popularizacije farmakologije među mladima. Kongres je usmjeren na ostvarivanje integrativnog pristupa farmakologiji te otvaranje predmetnog područja široj javnosti.

Informacije o načinu prijave, kotizaciji i preliminarnom programu predmetnog kongresa dostupne su na internetskim stranicama HDF-a i Kongresa, odnosno ovdje.

Povratak