Novosti i edukacije

Poziv na sudjelovanje na webinaru „10 godina elektroničkog izdanja Hrvatske farmakopeje“

Nastavno na uspješnu realizaciju stručnog skupa "10 godina elektroničkog izdanja Hrvatske farmakopeje", održanog 29. siječnja 2024. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom (HLJK) želi vas obavijestiti da će u srijedu, 14. veljače 2024. godine s početkom u 16 sati cjelokupni skup biti dostupan putem webinara.

Prijava za sudjelovanje na webinaru dostupna je ovdje.

Isključivo potpune prijave s podacima koji se podudaraju s podacima evidentiranim u HLJK će se smatrati ispravnima radi dodjele bodova. Adresa elektroničke pošte koja se upisuje u prijavnicu mora biti istovjetna adresi kojom će se prijavljeni sudionici priključiti ZOOM sastanku.

Prijave su moguće do ponedjeljka, 12. veljače 2024. godine do 14:00 sati.

Webinaru je moguće pristupiti ovdje.

U sklopu webinara održat će se sljedeća stručna predavanja:

  • Dr. sc. Goran Benković, mr. pharm. spec., iz Ureda za farmakopeju (HALMED) iznijet će kratak pregled razvoja farmakopeje na području Hrvatske od samih početaka 1888. godine do danas. Osim povijesnog pregleda, ovim će predavanjem biti obuhvaćen ustroj i objašnjenje Hrvatske farmakopeje (HRF) danas - zašto baš elektroničko izdanje i koji su sadržaji dostupni u aplikaciji HRF-a;
  • Maja Osenički Švarc, mag. pharm., univ. mag. pharm., iz Ureda za farmakopeju (HALMED) omogućit će uvid u načine na koji pojedini korisnici farmakopeje mogu sudjelovati u njezinom kreiranju (od ljekarnika preko industrije do akademske zajednice i regulatornih tijela), bilo da je riječ o utjecaju na sadržaj Europske ili Hrvatske farmakopeje;
  • Marina Marušić Fojs, mag. pharm., ravnateljica ZU Ljekarne Marušić, upoznat će sudionike s praktičnim primjenama farmakopejskih tekstova (s naglaskom na HRF) i važnošću provođenja svih načina provjera u ljekarničkim uvjetima;
  • Dr. sc. Lovre Zekan, mag. pharm. spec., voditelj osiguranja kvalitete pri Galenskom i Analitičkom laboratoriju Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, prikazat će pregled trenutačnog regulatornog okvira u pogledu farmaceutskih pripravaka koji ne podliježu odobravanju na području RH-a i EU-a, dajući istovremeno usporedbu s drugim europskim ljekarničkim sustavima.

Cjelokupni skup zaokružit će panel-rasprava u kojoj će se predavačima pridružiti predsjednica Hrvatske ljekarničke komore, Ana Soldo, mag. pharm. U raspravi će se sudionici dotaknuti tema poput (ne)funkcionalnosti trenutačnog ljekarničkog sustava u RH, opsežnosti i prikladnosti sadržaja HRF-a, trendova u ljekarništvu u pogledu magistralnih i galenskih pripravaka te potreba za osiguranjem kvalitetnih i provjerenih pripravaka za hrvatske pacijente.

Navedeni skup bit će bodovan prema Pravilniku za stručno usavršavanje magistara farmacije s 1,5 bodom.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju ovom webinaru kako bi stekli ili osvježili znanje o mogućnostima korištenja i sudjelovanja u razvoju HRF-a, obvezne literature čije je važeće izdanje dostupno samo u elektroničkom obliku.

Na vrh stranicePovratak