Novosti i edukacije

Predavanja, radionice i ostala događanja

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske organizira stručne skupove s ciljem informiranja i educiranja šire stručne javnosti o novostima u radu Agencije te europskim i hrvatskim propisima koji reguliraju područje lijekova i medicinskih proizvoda, a koji su temelj za osiguranje njihove kakvoće, djelotvornosti i sigurne primjene.

Predavanja su namijenjena zdravstvenim djelatnicima, predstavnicima proizvođača lijekova i/ili medicinskih proizvoda, predstavnicima veleprodaje i maloprodaje lijekova i/ili medicinskih proizvoda te drugim zainteresiranim stranama kojima novosti iz navedenog područja mogu pomoći u radu.

Predavanja održavaju istaknuti stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, generičke i inovativne industrije te sveučilišta.

Najava skupa sadržava program, uvjete sudjelovanja i način prijave dok osvrt uz kratki opis događanja sadržava i sažetak ili prezentacije predavača, govore i fotografije sa skupa.

Uz ovdje navedene, seminare, treninge, tečajeve i radionice koji se provode na području lijekova u Europi možete pretraživati i putem internetskog portala On-course.eu, pokrenutog u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (eng. Innovative Medicines Initiative, IMI). Tražilica je dostupna ovdje.

Proaktivna farmakovigilancija i upravljanje rizicima u razdoblju individualizirane terapije

Zagreb, 3. i 4. travnja 2014. godine

Međunarodno udruženje za farmakovigilanciju (International Society of Pharmacovigilance, ISoP) i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organiziraju radionicu pod nazivom Proaktivna farmakovigilancija i upravljanje rizicima u razdoblju individualizirane terapije koja će se održati 3. i 4. travnja 2014. godine u Zagrebu.

Radionica je namijenjena predstavnicima regulatornih tijela, farmaceutske industrije i akademske zajednice.
Dodatne informacije o radionici, prijavi za sudjelovanje i preliminarni program dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionica: "Regulatorni okvir u prometu lijekovima"

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Zagrebu će se, pod nazivom "Regulatorni okvir u prometu lijekovima", održavati radionice namijenjene nositeljima dozvole za promet lijekovima na veliko. Radionice će se održavati u prostorijama HALMED-a, na adresi Ksaverska cesta 4. Točni datumi održavanja radionica bit će objavljeni naknadno, ovisno o broju prijavljenih polaznika. Radionice će se održavati do 9. lipnja 2014. godine.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

1. hrvatski kongres kliničke farmacije s međunarodnim sudjelovanjem

Zagreb, 10.-12. travnja 2014. godine

Sekcija za kliničku farmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira 1. hrvatski kongres kliničke farmacije s međunarodnim sudjelovanjem „Optimizacija farmakoterapije i sigurnost bolesnika“. Kongres će se održati u Zagrebu, u hotelu Four Points by Sheraton Panorama, od 10. do 12. travnja 2014. godine.

Detaljne informacije možete pronaći u programskom letku koji je dostupan u nastavku obavijesti.

opširnije