Novosti i edukacije

Predavanja, radionice i ostala događanja

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske organizira stručne skupove s ciljem informiranja i educiranja šire stručne javnosti o novostima u radu Agencije te europskim i hrvatskim propisima koji reguliraju područje lijekova i medicinskih proizvoda, a koji su temelj za osiguranje njihove kakvoće, djelotvornosti i sigurne primjene.

Predavanja su namijenjena zdravstvenim djelatnicima, predstavnicima proizvođača lijekova i/ili medicinskih proizvoda, predstavnicima veleprodaje i maloprodaje lijekova i/ili medicinskih proizvoda te drugim zainteresiranim stranama kojima novosti iz navedenog područja mogu pomoći u radu.

Predavanja održavaju istaknuti stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, generičke i inovativne industrije te sveučilišta.

Najava skupa sadržava program, uvjete sudjelovanja i način prijave dok osvrt uz kratki opis događanja sadržava i sažetak ili prezentacije predavača, govore i fotografije sa skupa.

Uz ovdje navedene, seminare, treninge, tečajeve i radionice koji se provode na području lijekova u Europi možete pretraživati i putem internetskog portala On-course.eu, pokrenutog u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (eng. Innovative Medicines Initiative, IMI). Tražilica je dostupna ovdje.

Radionica o regulativi lijekova

Zagreb, 6. veljače 2014. godine

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), u Zagrebu će se dana 6. veljače 2015. godine od 9 do 16 sati održati jednodnevna radionica pod nazivom "Radionica o regulativi lijekova" namijenjena nositeljima odobrenja. Riječ je o još jednoj u nizu identičnih radionica koje su se provodile u 2013. godini stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji još nisu prisustvovali navedenim radionicama, kao i one koji žele dodatno utvrditi svoje znanje iz ovog područja da se prijave. Radionica će se održati u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku ove obavijesti.

opširnije

Konferencija o prijavljivanju nuspojava od strane pacijenata: Current perspectives and future possibilities

Leiden, Nizozemska, 23. i 24. travnja 2015. godine

Nizozemski centar za farmakovigilanciju Lareb, suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za edukaciju i prijavljivanje nuspojava od strane pacijenata organizira konferenciju o prijavljivanju nuspojava od strane pacijenata pod nazivom "Current perspectives and future possibilities".
Konferencija uključuje sljedeće teme: uloga pacijenata u farmakovigilanciji, dodana vrijednost prijava pacijenata u farmakovigilanciji te održavanje, razvoj i promicanje sustava prijavljivanja nuspojava od strane pacijenata.

Detaljne informacije dostupe su u nastavku obavijesti.

opširnije

Osvrt na radionicu "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi"

Zagreb, 20. i 21. studenog 2014. godine

U organizaciji Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM) i Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Zagrebu je 20. i 21. studenog 2014. godine održana radionica "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi". Na radionici je sudjelovalo gotovo stotinu predstavnika nacionalnih i europskih regulatornih tijela za lijekove, zdravstvenih radnika, udruga pacijenata i farmaceutske industrije iz čak 19 zemalja koji su uključeni u klasifikaciju lijekova prema načinu njihova izdavanja.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Međunarodna regulatorna i farmakovigilancijska konferencija "Hrvatski trag u EU"

11. i 12. studenog 2014. godine

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira međunarodnu regulatornu i farmakovigilancijsku konferenciju pod nazivom „Hrvatski trag u EU“ koja će se održati 11. i 12. studenog 2014. godine, u Hotelu Ivan, Solaris, u Šibeniku.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem obrasca prijave koji je, zajedno s programom i detaljnim informacijama o konferenciji, dostupan u nastavku ove obavijesti.

opširnije

Okrugli stol „Generički lijekovi – zašto su ponovno aktualna tema?“

29. listopada 2014. godine

U srijedu, 29. listopada 2014. godine, u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb s početkom u 17:00 sati održat će se okrugli stol na temu „Generički lijekovi – zašto su ponovno aktualna tema?“

Okrugli stol će se održati u sklopu 120. redovnog sastanka Hrvatskog društva za kliničku farmakologiju i terapiju, a namijenjen je svim zainteresiranim zdravstvenim radnicima, predstavnicima regulatornih tijela i udruga.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionica o bezreceptnim lijekovima: The Role of Good Classification Practices in Promoting Medication Safety and Accessibility in Europe.

20. i 21. studenog 2014. godine

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM), u Zagrebu će se, 20. i 21. studenog 2014. godine, održati radionica o bezreceptnim lijekovima pod nazivom The Role of Good Classification Practices in Promoting Medication Safety and Accessibility in Europe.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Regulatorna i farmakovigilancijska konferencija

Šibenik, 11.-12. studenog 2014. godine

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira regulatornu i farmakovigilancijsku konferenciju koja će se održati 11. i 12. studenog 2014. godine u Šibeniku.

Konferencija je namijenjena nositeljima odobrenja za stavljanje lijeka u promet u Republici Hrvatskoj (osobito zaposlenima u regulatornim poslovima i farmakovigilanciji), farmaceutima, kliničkim farmakolozima, regulatornim tijelima za lijekove te odgovornim osobama za farmakovigilanciju. Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Organizator će zatražiti od Hrvatske liječničke komore i Hrvatske ljekarničke komore bodovanje prisustvovanja skupu sukladno pravilnicima navedenih komora.

Program skupa i informacije vezane uz postupak prijave za sudjelovanje bit će uskoro objavljene na internetskim stranicama HALMED-a.

opširnije

EudraVigilance radionica - Prijavljivanje Sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora

17.-19. rujna 2014. godine

U Zagrebu će se, od 17. do 19. rujna 2014. godine, održati EudraVigilance radionica o prijavljivanju Sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora pod nazivom "Electronic Reporting of ICSRs in the EEA", u organizaciji udruge Drug Information Association (DIA) i Europske agencije za lijekove (EMA). Radionica će se održati u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office).

Detaljne obavijesti, program i prijavnicu možete pronaći u nastavku ove obavijesti.

opširnije