Novosti i edukacije

Predavanja, radionice i ostala događanja

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske organizira stručne skupove s ciljem informiranja i educiranja šire stručne javnosti o novostima u radu Agencije te europskim i hrvatskim propisima koji reguliraju područje lijekova i medicinskih proizvoda, a koji su temelj za osiguranje njihove kakvoće, djelotvornosti i sigurne primjene.

Predavanja su namijenjena zdravstvenim djelatnicima, predstavnicima proizvođača lijekova i/ili medicinskih proizvoda, predstavnicima veleprodaje i maloprodaje lijekova i/ili medicinskih proizvoda te drugim zainteresiranim stranama kojima novosti iz navedenog područja mogu pomoći u radu.

Predavanja održavaju istaknuti stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, generičke i inovativne industrije te sveučilišta.

Najava skupa sadržava program, uvjete sudjelovanja i način prijave dok osvrt uz kratki opis događanja sadržava i sažetak ili prezentacije predavača, govore i fotografije sa skupa.

Uz ovdje navedene, seminare, treninge, tečajeve i radionice koji se provode na području lijekova u Europi možete pretraživati i putem internetskog portala On-course.eu, pokrenutog u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (eng. Innovative Medicines Initiative, IMI). Tražilica je dostupna ovdje.

3. konferencija Europske udruge proizvođača generičkih lijekova za jugoistočnu Europu (EGA SEE Conference)

24. i 25. svibnja 2007., Split

U organizaciji Europske udruge proizvođača generičkih lijekova (EGA), Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske te glavnih sponzora Pliva d.d. i Belupo, lijekovi i kozmetika d.d., održat će se, 24. i 25. svibnja 2007. godine u Hotelu Lé Méridien Lav, treća konferencija, namijenjena regulatornim tijelima i proizvođačima generičkih lijekova iz zemalja jugoistočne Europe.

opširnije

Farmakopejski dani

23.-27. travnja 2007., Rijeka

Sekcija za farmaceutsku regulativu i Udruženje farmaceuta Istre i Kvarnera Hrvatskog farmaceutskog društva, i Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH u suradnji s Europskim ravnateljstvom za kakvoću lijekova (EDQM&HealthCare), Veleposlanstvom Republike Francuske, Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Gradom Rijeka i Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RG organiziraju "Farmakopejske dane".

opširnije